اسمى مصر Admin
عدد المساهمات : 824 نقاط : 1993 تاريخ التسجيل : 10/10/2012 العمر : 40
| موضوع: طاجن بسمتي بالفراخ والفاصوليا الأربعاء 10 يوليو - 22:00:57 | |
| المقادير 1/2 كيلو صدور فراخ مقطعة مكعبات صغيرة 2 كوب أرز بسمتي 2 ملعقة كبيرة سمن 1 بصلة مفرومة 1/2 3 كوب ماء 2 مكعب مرقة الدجاج ماجي 2 ثمرة طماطم مقطعة مكعبات صغيرة 1 كوب فاصوليا خضراء 1 ملعقة صغيرة ريحان مفروم 1/4 ملعقة صغيرة كمون 1/2 ملعقة صغيرة شطة (أو حسب الرغبة) 1/2 ملعقة صغيرة ملح وفلفل طريقة الطهي - اغسلي مكعبات الفراخ تحت ماء جارية .. اتركيها جانباً لتتخلص من الماء الزائد وتبليها بالملح والفلفل.
- في إناء على نار متوسطة، شوحي البصلة المفرومة في السمن .. اضيفي الأرز وقلبيه لمدة 5 دقائق أو حتى يصبح لونه ذهبي. - اضيفي الماء ومكعبات المرقة .. اتركيها على نار هادئة لمدة 5 دقائق أو حتى تبدأ في الغليان.
- ارفعيها من على النار وضعي الأرز في طاجن فرن مدهون بقليل من السمن .. تبلي مكعبات الفراخ والطماطم والفاصوليا بالريحان والكمون والشطة والملح والفلفل حسب المذاق .. اضيفيهم على الأرز.
- غطي الطاجن وادخليه الفرن على درجة حرارة 180 لمدة 30 دقيقة أو حتى تتأكدين من نضج كل المكونات .. قدميها ساخنة.
| |
|